Dat er vaak op een boerderij veel dieren zijn. Dat is eigenlijk wel algemeen bekend. Want daarvan kennen we eigenlijk allemaal wel een boerderij. Van de vele dieren. Wat veel mensen ook wel weten, is dat het werken op een boerderij ook zwaar werken is. Je maakt lange dagen en je bent eigenlijk ook nooit klaar met werken. Maar wanneer je op een boerderij werkt, dan werk je natuurlijk vanuit een passie. En dan maakt het allemaal niet meer uit.

 

Grote machines op de boerderij

Op de boerderij zie je vaak wel grote machines. Zo heb je natuurlijk een grote tractor waar het meeste wel mee gedaan wordt. Maar zo nu en dan zijn ze ook op zoek naar een shovel te koop, zodat ze die kunnen kopen. Zo kunnen grote bergen zand verplaatst worden of juist het koeienvoer naar een andere plek gereden worden. Vaak zie je ook grote silo's die het voer op slaan. En zie je nog wel andere machines die je in het normale leven niet zo snel zal zien.

 

Heel veel dieren uiteraard

En die kunnen we echt niet vergeten en ook absoluut niet om heen. Namelijk alle dieren die te vinden zijn op de boerderij. Vaak zie je niet alleen koeien of varkens op de boerderij rond lopen. Maar zie je eigenlijk ook altijd wel een hond rond lopen op het terrein die ook tegelijk het terrein bewaakt uiteraard. Of misschien zie je wel een kat rond lopen. En wie weet hebben ze die allebei wel, een hond en een kat. 

Maar vaak zie je ook paarden rond lopen. Want eenmaal een dierenmens, dan heb je het liefst ook alle dieren op je terrein rond lopen natuurlijk. En wat je vaak ook rond ziet lopen op een boerderij is een geitje. Of misschien wel meerdere geitjes. 

 

Zelf ben ik ook een dierenmens en lijkt het me werken op een boerderij heerlijk. Je hebt natuurlijk ook ontzettend veel vrijheid en je bent eigenlijk altijd in de frisse buitenlucht te vinden wat uiteraard heerlijk is. En dat is dan altijd weer fijn. Die vrijheid heb je vaak bij een andere baan niet. En het geen wat veel mensen, misschien niet weten, is dat wanneer je een op een boerderij werkt, of er misschien zelf een heeft, dat je altijd voor jezelf werkt. Dus niet echt een baas boven je. Wanneer je dan op de boerderij van iemand anders werkt dan wel, maar toch hou je heerlijk dat werken met dieren en de frisse buitenlucht.