Success will never come to you, you have to go to it!

Freelancen

De werkdruk op de gemiddelde Nederlander ligt steeds hoger. De Nederlanders hebben een verhoogd stress niveau en overal om je heen zie je mensen wegvallen door een burnout. Hier is duidelijk niet vroeg genoeg aan de bel getrokken. Het komt vaak voor dat mensen hun eigen baan niet (meer) leuk vinden en daardoor vermoeid raken van het werk. Freelancen is voor dit de ideale uitkomst. In dit blog leggen we je uit wat het is, wat de voordelen ervan zijn en op welke manier je aan een baantje komt.

Freelancen

Freelancen is het werken als ZZP’er. Dit kan onder een BTW nummer of met een inschrijving bij de kamer van koophandel. Als freelancer bepaal jij zelf wat voor werk je uitvoert en hoeveel je hiervoor wil verdienen. Je kan je op deze manier ontzettend goed specialiseren in een niche vak, waardoor je aan bedrijven kan laten zien dat jij degene bent die gemaakt is voor de klus. Dit is ook meteen de reden dat het voor bedrijven ook onwijs aantrekkelijk is om freelancers in te huren.

Voordelen

Het werken als freelancer brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Allereerst heb je natuurlijk een grote hoeveelheid vrijheid in vergelijking met een baan in loondienst. Jij maakt je eigen werkrooster. Als je volgende week wil werken, dan zorg je ervoor dat er dan een klus op de agenda staat. Maar als je plots niet meer kan werken omdat je graag een weekend weg wil met de familie, dan ben jij je eigen baas en kan je op een nette manier de klus verzetten.

Een ander voordeel is het geld dat je ermee verdient. Omdat je gespecialiseerd bent in een bepaald vak, kan je een stuk meer per uur vragen. Ook kan je een stuk meer per uur vragen omdat het werken als freelancer meer kosten met zich meebrengt dan een baan in loondienst. Zo moet je aan het einde van het jaar vaak belasting betalen in plaats van belastinggeld ontvangen en moet je zelf zorgen voor een pensioen en verzekering. Al met al zijn wij van mening dat dit niet opweegt tegen de prachtige ervaringen en hoeveelheid geld dat je ermee kan krijgen.

Werk zoeken

Tegenwoordig kan je gemakkelijk klussen zoeken op een freelance platform. Hier heb je voor bijna alle sectoren wel een mogelijkheid. Van zzp opdrachten in de zakelijke dienstverlening, tot afwassen in de keuken van Naturalis in Leiden. Het is een wereld waarin je jezelf en jouw kwaliteiten kan ontdekken en deze verder kan ontwikkelen!

Laatste Berichten

Eenvoudige tips om te besparen op je auto- en reisverzekering

Verzekeringen zijn een essentieel onderdeel van ons leven, ze bieden ons gemoedsrust en financiële zekerheid. Toch kan het maandelijkse kostenplaatje van verzekeringen soms hoog...

Wat je moet weten over de koeling van je datacenter

Technologie speelt een cruciale rol in onze moderne samenleving en datacenters vormen het kloppende hart van deze technologische infrastructuur. Een aspect dat vaak over...

Ontdek het gemak van autodelen in Amsterdam en Eindhoven!

Hey, ben je het zat om steeds maar weer in de file te staan, of op zoek te zijn naar een parkeerplaats? Dan is...

Geef je café een boost met Super Seat meubilair en de tolix kruk!

Ben je op zoek naar een manier om je café een nieuwe look te geven? Dan zijn de producten van Super Seat en de...

een busje tot camper, hier wat tips

Wat is dé beste bus voor een camper? Het is een vraag die ons vaak wordt gesteld. Je bent je waarschijnlijk net aan het...