Success will never come to you, you have to go to it!

Alles over Magento en PWA’s

De Magento 2.3 B2B-functies doen wonderen voor winkeleigenaren. Het is vergeleken met haar voorgangers een grote verandering in management, gebruikerservaring en verkoopmotivatie. Zowel winkeleigenaren als klanten kunnen accounts beheren met B2B webshop Magento.

Allereerst gebruiken winkeleigenaren of -beheerders het raster van Magento om alle actieve bedrijfsaccounts en lopende verzoeken te beheren. Het raster bevat cruciale tools waarmee ze de kolomlay-out kunnen filteren en aanpassen. Winkeleigenaren kunnen klantenlijsten importeren en exporteren en hebben de bevoegdheid om vertegenwoordigers voor specifieke accounts te specificeren. Ben jij benieuwd wat een PWA precies is? Dat lees je hieronder precies zodat je de juiste keuze zult maken.

Wat is PWA?

Magento is ook een PWA developer, maar wat is PWA eigenlijk? PWA staat voor Progressieve Web App en het zijn applicaties waarbij mobiel gebruik centraal staat en die web-functionaliteit gebruikt om een app-achtige gebruikerservaring te bieden. Het komt erop neer dat een PWA-applicatie zich nagenoeg hetzelfde gedraagt als een app, ongeacht het type apparaat die de bezoeker gebruikt met daarbij vele voordelen. 

Normaliter wordt er voor elke actie van de klant een verzoek (request) naar de server gestuurd. De server geeft vervolgens de juiste data terug. In een PWA-omgeving wordt bij de eerste request de hele applicatie ingeladen. Hierna functioneert de PWA als een opzichzelfstaande applicatie. Zelfs zonder of met slechte internetverbinding.

Het is ‘Progressive’ omdat het zichzelf lazy-load op basis van het gedrag van de gebruiker. Het is ‘Web’ omdat het is geschreven in de taal voor het web: HTML, CSS en JavaScript. Het is een ‘App’ omdat het code draait en installeert op het apparaat van de gebruiker.

Eisen van een PWA

Een PWA moet in ieder geval aan 2 eisen voldoen:

  1. De site moet over https beschikken. Service Workers en andere belangrijke PWA-technologieën (zoals de Cache, Push en Background Sync. API’s werken alleen via beveiligde verbindingen).
  2. De site moet responsieve zijn en app-achtige functionaliteiten bevatten, zoals push notificaties, of deels offline beschikbaar zijn.

Impact van PWA

Volgens Google verlaat 53% van de bezoekers een website op mobiel als deze langer dan 3 seconden moet laden. Dit is meteen een belangrijk argument waarom performance enorm belangrijk is. Een traag ladende website zorgt voor afhakers en indirect dus voor minder omzet.

Bij een PWA gaat het aantal requests niet eens echt omlaag (juist zelfs tegenovergesteld) maar de grootte van deze requests wordt vaak wel een stuk minder. De belangrijkste performance-winst zit hem in het feit dat de pagina meer één keer volledige ingeladen hoeft te worden en de browser dus gewoon veel minder hoeft te doen.

Laatste Berichten

Ontdek de rust van Drenthe in een vakantiepark

Stel je voor: je wordt wakker, doet de gordijnen open en ziet de zon opkomen boven de uitgestrekte bossen en velden van Drenthe. Dit...

Hoe bescherm je jouw smartphone tegen dagelijkse gevaren?

Smartphones zijn tegenwoordig onmisbaar, maar helaas ook kwetsbaar. Een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom is het belangrijk om je telefoon goed...

De juiste vriend kiezen

Wanneer je overweegt een hond aan je gezin toe te voegen, is het belangrijk om na te denken over welke viervoeter het beste bij...

De elegantie van Michael Kors damesmode

Als je een fan bent van elegantie en stijl, dan ben je zeker bekend met michael kors. Dit wereldberoemde merk staat bekend om zijn...

De betovering van de natuur vastleggen

Er is iets ongelooflijk speciaals aan de natuur dat ons altijd inspireert en fascineert. Het is die rijkdom aan kleuren, texturen en vormen, van...