Success will never come to you, you have to go to it!

Printers vergelijken: HP vs Epson vs Brother

Ondanks moderne technologieën die papieren drukwerk overbodig zouden kunnen maken, zoals de iPad, lichte tablet of een goede ereader, verkiezen veel mensen toch een papieren print boven een digitale afdruk. Een printer is daarmee nog steeds een razend populair stukje technologie. En net als vele andere technologische snufjes zijn de variaties in soorten eindeloos.

Op zoek naar een nieuwe printer, maar weet je niet zo goed waar je op moet letten? Van inkjet tot laser en van all-in-one printers tot pocket printers: de wereld van de printers is eindeloos.

Multifunctionele tool

Een printer kan tegenwoordig veel meer dan enkel afdrukken. De printer vandaag de dag is eigenlijk een multifunctioneel apparaat. Printen in zwart-wit en kleur is de standaard. Daarnaast kunnen veel printers dubbelzijdig afdrukken, scans maken naar externe media of PC, kopietjes maken en foto’s afdrukken. Sommige apparaten kunnen ook faxen, wat een telefoonverbinding vereist en eigenlijk al weer wat ouderwets is. Als je op zoek bent naar een compact apparaat voor in je kamer, is het handig jezelf af te vragen welk van deze functies je wil gebruiken. Hoe meer functies, hoe groter het apparaat.

Inkjet versus laser

In de printwereld is een belangrijke tweedeling. Er zijn twee print technieken mogelijk: inkjet of laser. Inkjet maakt gebruik van cartridges, waar kleine hoeveelheden inkt worden gebruikt om een afdruk op papier te maken. Deze printers zijn niet de snelste, maar print vaak wel de diepste kleurresultaten. Laserprinters zijn veel sneller, en zolang je enkel zwart-wit print is er niets op aan te merken. Daarom vind je ze vaak op scholen. Een laserprinter met kleur kost aanzienlijk meer.

In de printer-industrie zijn er een aantal printer-giganten. Ik vergeleek nieuwe modellen van HP, Epson en Brother.

HP – ENVY Photo 7800 All-in-one

HP is een groot en historisch merk op het gebied van computers, inclusief printers. Het laatste ENVY Photo model print op hoge kwaliteit en op verschillende formaten. Met ingebouwde WiFi kan je je printer eenvoudig met je netwerk verbinden en vanaf vrijwel ieder apparaat printen (dankzij de HP Smart app). De HP Instant Ink service monitort het inktgebruik van je printer. De lage marktprijs van deze printer maakt het een populaire optie.

Epson – Eco-Tank 2650 Multifunction Inkjet Printer

De inhoud van de Epson inkt tank is gigantisch! Daarmee onderscheidt deze printer zich op de markt: je kan tot wel twee jaar – of 4000 pagina’s printen. Dat is het equivalent van twintig driedelige cartridge setjes die je in andere printers vindt. Je bespaart dus veel inkt met de Epson printer. Je moet wel de inkt manueel installeren, gezien het in flesjes komt. De Eco-Tank 2650 print, scant en kopieert, en heeft daarnaast een ingebouwde WiFi en een fraai 1.44-inch LCD schermpje.

Brother MFC-J995DW INKvestment Tank All-in-One

Epson is niet het enige merk dat werkt met inkt tanks in plaats van cartridges. Dit model van Brother is perfect voor een thuiskantoor. Met zijn lage prijs en een inkt-hoeveelheid goed voor een jaar ben je voorlopig onder de pannen. Deze printer kan verschillende type papier printen (A4, Legal, executive, foto’s, visitekaartjes en enveloppen). Er kunnen tot wel twintig pagina’s tegelijkertijd gescand of gekopieerd worden. Met WIfi, ethernet, NFC en genoeg ports kan je vanaf bijna ieder toestel printen.

Alle toestellen op de markt komen met tal van voordelen tegen een scherpe prijs-kwaliteit verhouding. Gezien de kosten van inkt vaak hoog op kunnen lopen bij het printen, blijft mijn favoriet de Epson.

Laatste Berichten

Er is altijd nieuws

Iedere dag is er wel nieuws. Ook al is het niet altijd even spectaculair, nieuws zal er altijd zijn. De diverse media houden ons...

Wat is een cupcake?

Er zijn veel mensen die het leuk en rustgevend vinden om af en toe iets te bakken. Dit is leuk om te doen en...

Wat te doen met eigen geld?

Tegenwoordig vragen veel mensen zich af wat ze nou eigenlijk met hun geld moeten doen. Je wilt het niet allemaal direct uitgeven, maar op...

Een kickstart voor je bedrijf? Zo pak je dat aan!

Ben je van plan om een eigen bedrijf te starten? Dan is het belangrijk om te kijken welke elementen je nodig hebt om goed...

Online gevonden worden met jouw bedrijf

Steeds meer bedrijven houden zich bezig met het online vindbaar worden. Uiteraard is het belangrijk dat men jouw website tegenwoordig simpel en snel kan...