Success will never come to you, you have to go to it!

Printers vergelijken: HP vs Epson vs Brother

Ondanks moderne technologieën die papieren drukwerk overbodig zouden kunnen maken, zoals de iPad, lichte tablet of een goede ereader, verkiezen veel mensen toch een papieren print boven een digitale afdruk. Een printer is daarmee nog steeds een razend populair stukje technologie. En net als vele andere technologische snufjes zijn de variaties in soorten eindeloos.

Op zoek naar een nieuwe printer, maar weet je niet zo goed waar je op moet letten? Van inkjet tot laser en van all-in-one printers tot pocket printers: de wereld van de printers is eindeloos.

Multifunctionele tool

Een printer kan tegenwoordig veel meer dan enkel afdrukken. De printer vandaag de dag is eigenlijk een multifunctioneel apparaat. Printen in zwart-wit en kleur is de standaard. Daarnaast kunnen veel printers dubbelzijdig afdrukken, scans maken naar externe media of PC, kopietjes maken en foto’s afdrukken. Sommige apparaten kunnen ook faxen, wat een telefoonverbinding vereist en eigenlijk al weer wat ouderwets is. Als je op zoek bent naar een compact apparaat voor in je kamer, is het handig jezelf af te vragen welk van deze functies je wil gebruiken. Hoe meer functies, hoe groter het apparaat.

Inkjet versus laser

In de printwereld is een belangrijke tweedeling. Er zijn twee print technieken mogelijk: inkjet of laser. Inkjet maakt gebruik van cartridges, waar kleine hoeveelheden inkt worden gebruikt om een afdruk op papier te maken. Deze printers zijn niet de snelste, maar print vaak wel de diepste kleurresultaten. Laserprinters zijn veel sneller, en zolang je enkel zwart-wit print is er niets op aan te merken. Daarom vind je ze vaak op scholen. Een laserprinter met kleur kost aanzienlijk meer.

In de printer-industrie zijn er een aantal printer-giganten. Ik vergeleek nieuwe modellen van HP, Epson en Brother.

HP – ENVY Photo 7800 All-in-one

HP is een groot en historisch merk op het gebied van computers, inclusief printers. Het laatste ENVY Photo model print op hoge kwaliteit en op verschillende formaten. Met ingebouwde WiFi kan je je printer eenvoudig met je netwerk verbinden en vanaf vrijwel ieder apparaat printen (dankzij de HP Smart app). De HP Instant Ink service monitort het inktgebruik van je printer. De lage marktprijs van deze printer maakt het een populaire optie.

Epson – Eco-Tank 2650 Multifunction Inkjet Printer

De inhoud van de Epson inkt tank is gigantisch! Daarmee onderscheidt deze printer zich op de markt: je kan tot wel twee jaar – of 4000 pagina’s printen. Dat is het equivalent van twintig driedelige cartridge setjes die je in andere printers vindt. Je bespaart dus veel inkt met de Epson printer. Je moet wel de inkt manueel installeren, gezien het in flesjes komt. De Eco-Tank 2650 print, scant en kopieert, en heeft daarnaast een ingebouwde WiFi en een fraai 1.44-inch LCD schermpje.

Brother MFC-J995DW INKvestment Tank All-in-One

Epson is niet het enige merk dat werkt met inkt tanks in plaats van cartridges. Dit model van Brother is perfect voor een thuiskantoor. Met zijn lage prijs en een inkt-hoeveelheid goed voor een jaar ben je voorlopig onder de pannen. Deze printer kan verschillende type papier printen (A4, Legal, executive, foto’s, visitekaartjes en enveloppen). Er kunnen tot wel twintig pagina’s tegelijkertijd gescand of gekopieerd worden. Met WIfi, ethernet, NFC en genoeg ports kan je vanaf bijna ieder toestel printen.

Alle toestellen op de markt komen met tal van voordelen tegen een scherpe prijs-kwaliteit verhouding. Gezien de kosten van inkt vaak hoog op kunnen lopen bij het printen, blijft mijn favoriet de Epson.

Laatste Berichten

Hoe kun je als zzp’er een auto leasen?

Een auto leasen, dat is een goed idee. Je rijdt dan voor een vast bedrag per maand een nieuwe of gebruikte auto en je...

Bedrijfsafval verminderen, zo pak je dat aan!

Het is gelukkig nog niet zo ver maar in 2020 moet het afval van bedrijven met 50 procent omlaag zijn gebracht ten opzichte van...

De juiste jas kiezen? Kom meer te weten hierover

De jas is een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Vooral in een koud land als Nederland is de jas van groot belang. Je...

Met een drukke dag toch op ieder moment je klanten te woord staan!

Ondernemers hebben het in deze tijd lastig, maar aan de andere ook weer erg druk. Er zijn vele ondernemers die hun kansen met beide...

Duurzame palm olie

Palm oil, een olie wat in veel producten voorkomt. Zo kun je het tegenkomen in je shampoo of bodylotion, maar ook in veel eten...