Success will never come to you, you have to go to it!

Een eigen restaurant beginnen

Er zijn veel mensen die ervan dromen om ooit een eigen restaurant te beginnen. Zeker hobby chefs willen nog weleens fantaseren over professioneel chef zijn in een echte keuken. Als je kijkt naar films, documentaires en series dan lijken chefs wel rocksterren. Maar het is belangrijk om je ook bewust te zijn van de andere kant van de medaille. Er is niet voor niets een programma genaamd ‘kitchen nightmares’. Er zijn vele restaurants die veranderen in een levende hel en uiteindelijk failliet gaan. Een eigen restaurant beginnen is niet even gemakkelijk. Dit betekent natuurlijk niet dat je zomaar je droom moet opgeven. In dit artikel bespreken we tips om succesvol een eigen restaurant te beginnen.

Kwaliteit boven locatie

Veel mensen denken dat de locatie ontzettend belangrijk is bij het openen van een restaurant, en betalen dan ook extra veel geld voor de huur op een toplocatie. Maar tegenwoordig is dit niet zozeer meer waar. Een goede locatie met veel langsloop is fijn, maar sinds de komst van het internet is het ook steeds gemakkelijker om bezoekers te trekken naar een rustigere locatie. Als je marketing goed is en de kwaliteit van je eten hoog is, dan zullen de mensen komen en terugkomen. Ook als je restaurant iets meer afgelegen ligt. Juist voor ‘fine dining’ restaurants is de locatie minder belangrijk.

Neem goede mensen aan

Een restaurant runnen is anders dan in een restaurant werken. Wanneer je een restaurant opent is het belangrijk om hard te werken maar nog belangrijker om de juiste mensen aan te nemen. Een goede bartender bijvoorbeeld is zijn gewicht in goud waard. En een chef-kok is nog belangrijker.

Efficiënt en lange uren

Bij het runnen van een restaurant is het belangrijk om efficiënt te zijn en lange uren te maken. Je zult op de vroege ochtend al verse leveringen aannemen of zelfs zelf naar de markt gaan. Binnen in de keuken wil je alle ingrediënten op orde brengen en gemakkelijk kunnen verplaatsen. Een rolcontainer kopen kan hierbij helpen. Daarna wil je alles gaan voorbereiden en de gerechten voorbereiden. Als de eerste klanten eenmaal binnenkomen dan is het volle bak aan de slag. Maar ook als de laatste klant vertrokken is, dan moet je nog doorwerken. Je wilt namelijk alles goed schoonmaken en netjes achterlaten, zowel in de keuken als in de kamer met de tafels.

Adverteer

Marketing en adverteren is nog nooit zo belangrijk geweest. De mogelijkheden zijn met sociale media eindeloos maar er is ook veel concurrentie. Een goed optie is om een professionele marketeer aan te nemen.

Laatste Berichten

Wat te doen met eigen geld?

Tegenwoordig vragen veel mensen zich af wat ze nou eigenlijk met hun geld moeten doen. Je wilt het niet allemaal direct uitgeven, maar op...

Online gevonden worden met jouw bedrijf

Steeds meer bedrijven houden zich bezig met het online vindbaar worden. Uiteraard is het belangrijk dat men jouw website tegenwoordig simpel en snel kan...

Laat je bedrijfsafval ophalen!

Als bedrijf produceer je natuurlijk behoorlijk wat afval. Vooral wanneer je erg veel medewerkers hebt werken binnen je bedrijf zul je waarschijnlijk vrij snel...

Aan de slag!

Aanpakkers, doorzetters en duizendpoten opgelet! Ben jij op zoek naar een parttime baan, een fulltime baan of een bijbaan waarbij je echt je handen...

Hoe kun je als zzp’er een auto leasen?

Een auto leasen, dat is een goed idee. Je rijdt dan voor een vast bedrag per maand een nieuwe of gebruikte auto en je...